Getting My Google Analytics Nedir To Work

Wiki Article

google analytics nedir

Trafik kaynakları sekmesinde, trafiğinizin nereden geldiğini görebileceksiniz, bu da hedef kitlenizin Net’de nasıl gezindiğini anlamak açısından son derece faydalıdır.

Sitenize giriş yapan kullanıcıların kullandıkları cihazları ise bu alandan inceliyorsunuz. Apple iPad, Samsung SM-G950 gibi oldukça detaylı cevaplarla karşılaşacaksınız. Karşılaştırma “Karşılaştırma” raporunun en güzel yanı, farklı kullanıcı segmentleri (grupları) arasında karşılaştırma yapabiliyor olmanızdır. Örneğin; mobil kullanıcıların siteden ayrılma oranlarını, satın alma gerçekleştirmiş olanlarla karşılaştırabilirsiniz. Ya da, organik trafiğinizdeki yeni kullanıcı oranını inceleyebilirsiniz. Karşılaştırmalı Değerlendirme Bu alanda, bulunduğunuz stopüstriye ait verilerle kendi verileriniz arasında karşılaştırma yapabiliyorsunuz! Lokasyon, Cihazlar, Kanallar gibi alt kategorilerde verileri karşılaştırabilmeniz mümkün.

Kullanıcı, Google Analytics aracılığıyla elde edilen bu verileri analiz etmeyi ve raporlama yapmayı sağlayan bir web arayüzü kullanarak, sitenin ne kadar kullanıcıya sahip olduğunu, hangi sayfaların daha fazla ziyaret edildiğini ve diğer analitik verileri takip edebilir.

Bu bilgiler, World wide web sitesinin ve reklam kampanyalarının daha spesifik ve doğru hedeflemelerle improve edilmesine imkan sağlar.

Bu ilgi alanları sayesinde, Website sitenizde kullandığınız anahtar kelimeleri daha iyi belirleyebilirsiniz.

Google Analytics'te trafik kaynaklarını inceleyerek hangi bilgilere ulaşabiliriz ve bu bilgiler nasıl kullanılabilir?

 Daha sonra, daha yüksek değere sahip olma olasılığı daha yüksek olan kullanıcıları hedeflemek veya uygulamayı bırakmak üzere olabilecek kullanıcılarla yeniden etkileşim kurmak için bu kitleleri Google Ads ve Google Advertising and marketing System’a aktarabilirsiniz .

Google Analytics; web Google Analytics Nedir siteleri, ve sosyal ağlara ait verilerin izlenerek önceden belirlenmiş ve özelleştirilebilir raporlar sunar. Bu yazıda başlıca veri toplama kategorilerine değineceğiz.

☞ Reklam analizi özelliği ile sosyal medyadaki ve arama ağlarındaki reklamlarınızın performansını ölçebilir, pazarlama kampanyalarınızı ve reklamlarınızı maksimum etkili hale getirebilirsiniz.

Daha sonraki aşamada Google Analytics, bir kullanıcının sitenizle etkileşim düzeyini anlamak için hitleri kategorilere ayırır. Bir oturum, belirli bir zaman diliminde gerçekleşen kullanıcı hiti olarak kabul edilir.

ABD merkezli şirket ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir. Madde içeriğini genişleterek Vikipedi'ye katkı sağlayabilirsiniz.

Google Analytics'e ilk giriş yaptığınız anda kullanıcılar, oturumlar ve trafik kaynakları gibi bir dizi temel metrikle karşılaşırsınız. Bu verilerin zaman aralığını ve Ana Sayfa bölümünde görmek isteyebileceğiniz diğer bilgileri özelleştirebilirsiniz.

checklist icon Make your knowledge work for you. Swiftly examine your data and collaborate having an quick-to-use interface and shareable stories.

Yayıncı Raporu, gösterimler ve tıklamalar dahil olmak Google Analytics Nedir üzere sitenizden nasıl para kazandığınıza dair verilere erişmenizi sağlar.

Report this wiki page